Dalra fakad
2016. január 19. /

Talán az volna indokolt, hogy agyonhallgassuk az Aria Hotel felhőbárját és persze magát az egész szállodát, de hát sajnos munkaköri kötelességünk, hogy időről időre olyan helyszínekről adjunk hírt, amelyeket aztán megközelíteni sem lehet a felkapottság miatt. Az Aria kívülről ugyanis nem hivalkodó látvány, nem ugrik ki küllemével a Belváros amúgy is ragyogó és szépen felújított épületeinek sorából.

De a kapun belépve a belső tér máris szembeötlő, hogy nem akármilyen ízléssel és persze nem hétköznapi pénztárcával alakították ki az enteriőrt. Ha más nem is, a sok tízmilliós értékű Bogányi-zongora a lobby közepén egyértelművé teszi a helyzetet…
Az Ariában minden apró részletre gondosan odafigyeltek, és minden apró részlet a zenéhez kötődik, a padló mintázatától a termek elnevezéséig. Egyedi tervezésű bútorok, hatalmas üvegfelületek, és hát ez a fantasztikus „sky bar”, vagyis tetőtéri terasz pontosan egy vonalban, karnyújtásnyira a Bazilika kupolájától. A szálloda étterme magyaros-kísérletező vonalat képvisel, de a kis falatkák között sokféle ízvilág helyet kap, a citrusos királyráktól az indiai fűszerezésű mártogatós krémekig, articsókaszívtől a kecskesajthabig. A leg­na­gyobb élményt azonban nem is az étkezés, hanem egy koktél, egy pohár bor vagy akár egy szimpla fekete elfogyasztása jelenti, egészen a felhők között.

Aria Hotel
V., Hercegprímás u. 5.