Portugál ínyencségek Buda kulturális főutcáján
2016. május 09. /

Portugália ízei is megelevenednek a Bartók Béla Boulevard ELEVEN Tavaszán, május 6-8. között. Európa legnyugatibb országa kapta idén a meghívást, hogy az összművészeti fesztivál keretében bemutassa kultúráját, elénk varázsolja magával ragadó hangulatát, annak változatos konyha­művészetével együtt.

Buda kulturális főutcájának kávézói, éttermei, borbárjai megmutatják a portugál konyha sokszínűségét, hogy milyen a méltán híres salátafaló lisszaboniak és pacalevő portóiak gasztronómiája.
A Bartók Béla út valamennyi üzlete, étterme, kávézója, galériája – a Gel­lért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig – be­kap­cso­ló­dik a harmadik ELEVEN Tavasz kulturális és design fesztiválba, ahol a gasztrokultúra hasonlóan nagy szerepet kap, mint a for­ma­ter­ve­zés, a zene, a filmművészet vagy az irodalom.
A portugálok köztudottan kedvelik a finom ételeket, ezért a kulináris kínálatban saláták, sajtok, szardíniából készült falatkák, tőkehallal ízesített ételek, süteménykülönlegességek, autentikus kávé, portói bor és megannyi finom, újragondolt portugál étel várja a látogatókat.