Máris hiányzol
2016. június 01. / Szalóky Bálint

Jess (Drew Barrymore) és Milly (Toni Collette) gyerekkoruk óta a legjobb barátok. A mai napig mindent megosztanak egymással, bár a tinédzser lázongást és a szexuális kalandozást kinőve, immár a harmincon túl egészen más életet választottak maguknak. Milly megfontolt felnőtt lett,

férjével (Dominic Cooper) két kisgyereket nevelnek, a bohémabb Jess pedig egy hajón él barátjával (Paddy Considine). Eddig meg­tör­he­tet­lennek hitt barátságukat próbára teszi, hogy Jess gyereket szeretne, azon­ban a fogantatás nem megy könnyen, Millynél pedig rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak.
Az amerikai Catherine Hardwicke független filmes közegből érkezett, és rögtön első filmjével, a 2003-as Tizenhárommal befutott: a Sun­dance Filmfesztiválon a legjobb rendezés díját nyerte el, ezt követően pedig a stúdiók elhalmozták ajánlatokkal. Hardwicke azóta saját egyéniségét keresi, az Alkonyat sikere és az ezt meglovagoló A lány és a farkas bukása után most angol pénzből forgatott egy mérsékelten vicces, drámai helyett pedig inkább hatásvadász dramedyt. A Máris hiányzol a harminc pluszos női közönséget megcélzó, érzelmekkel való szemérmetlen játék, amely csekély vállalását rutinból teljesíti. Ami Hardwicke munkáját bocsánatos bűnné teszi, hogy stúdiófilmjeivel ellentétben hellyel-közzel eltalálta az arányokat, illetve, hogy két fő­sze­rep­lőnője szokatlanul erős párost alkot – különösen örömteli Drew Barrymore-t a sok feledhető romkom után árnyaltabb és izgalmasabb szerepben látni.

Máris hiányzol (12)
Miss You Already
Angol, feliratos film
Rendező: Catherine Hardwicke
Főszereplők: Drew Barrymore, Toni Collette, Paddy Considine, Dominic Cooper, Jacqueline Bisset
112 perc
Forgalmazó: Cinetel
Bemutató: 06. 02.