Shakespeare királynője
2016. június 15. /

A trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba vezet Bereményi Géza új drámája, amelynek középpontjába a magánélet, a világtörténelem és a drámairodalom szövevényes egymásba fonódását állította. Bármely trón és színpad rejtett helyszíne izgalmas lehet, ám

hogyne lenne különösen érdekes akkor, amikor a hatalmat és a mű­vé­sze­tet a világtörténelem egyik legjelentősebb uralkodója, I. Erzsébet és legjelentősebb alkotója, William Shakespeare jelenítik meg?
A Szabad Tér Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös előa­dá­sa elmés játék és fordulatos mese abból a bo­szor­kány­kony­há­ból, ahol a világ történelmét és drámáit főzik. Shakespeare halálának 400. évfordulóján az emlékév kiemelt nyári bemutatója, amellyel az idén hetvenéves Bereményi Gézát köszöntik. Az előadás ősztől a kaposvári színház repertoárját gazdagítja.
Erzsébetet Udvaros Dorottya, Shakespeare-t Rátóti Zoltán, illetve Ke­lemen József játssza Kovács Zsolt, Hüse Csaba, Gyuricza István, Schlanger András, Fándly Csaba, Váncsa Gábor, Szvetnyik Kata tár­saságában. Rendező: Galambos Péter.

Városmajori Szabadtéri Színpad
06. 24. és 25.; 08. 27. és 28., 20h