Pesti konyha a Vigadóban
2016. június 16. /

Májusban a nagyközönség előtt á la carte kínálatával is megnyitott a Pesti Vigadó étterem, amely nemcsak az elegáns, történelmi gyökerekkel bíró helyszínnel igyekszik meghódítani a hazai ínyen­ce­ket, hanem a pesti konyha szemléletmódjának megfelelő ételkínálatával is.

„Hosszú előkészítést igényelt, mire meg tudtuk határozni azt a gaszt­ro­nó­miai stílust, amely méltó lehet egy olyan épülethez, mint a Pesti Vigadó” – mondta el a megnyitó alkalmából Szabó László ét­terem­ve­zető. Itt a 19. századtól nagyszabású bálokon, ünnepi fogadásokon vehetett rész az úri közönség. 1873-ban pedig hivatalosan ebben az épületben egyesítették Pestet, Budát és Óbudát, és valószínűleg itt lépett fel legtöbbször Liszt Ferenc. A házigazdák célja ennek meg­fe­le­lő­en az, hogy olyan szellemiség jegyében vezessék konyhájukat, amely a főváros és az azt körülvevő régió hagyományaiból táplálkozik.