Csúcsot döntött az jubileumi Egri Bikavér Ünnep
2016. augusztus 15. /

A XX. Egri Bikavér Ünnep július 7–10. között idén is megmutatta, hogy a borgasztronómiai fesztivál a hevesi megyeszékhely egyik legfontosabb idegenforgalmi rendezvénye. A várost ellepték a turisták, a hatalmas Érsekkert szinte mind a négy napon telt házas volt, a szervezők ismét látogatócsúcsnak örülhetnek, a ­becslések szerint mintegy ötvenezer vendéget vonzott az Egri Bikavér Ünnep.

A fesztiválon jelentették be, hogy Minárovics Gábor lett a 2015. Év Szőlőtermelője, Gromon Tamás az Év Bortermelője, míg Sándor Tamás az Év Borgasztronómusa. Most is kiválasztották a fesztivál legjobb bor és étel párosítását. Az első helyezett Thummerer Vilmos Egri Bikavér Grand Superior 2012 bora és a hozzá kínált étel lett (grillezett borjúcsülök-szelet, frissen sült rakott krumplival), amelyet Juhász Attila, a Balneo Hotel Zsóri főszakácsa készített. Második helyen a Grand Tokaj Zrt. Grand Tokaji Furmint 2015 nedűje végzett, és az ehhez párosított füstölt lazacos tortilla póréhagymakrémmel, amelyet a Béterv Lakásétterem alkotott meg. Harmadik lett a Besenyei Borház 2012-es Egri Bikavére és a hozzá párosított malacoldalas omlós húsa, friss salátával, titkos fűszeres öntetekkel ciabattában, az ételt a HBH Étterem és Sörözőnek készítette. A XX. Egri Bikavér Ünnep legjobb Egri Bikavére a St. Andrea Szőlőbirtok Merengő Egri Bikavér Superior 2012 bora.
A XXI. Egri Bikavér Ünnepet 2017. július 6–9. között rendezik meg. „Reméljük, hogy jövőre is sikerül egy olyan borgasztronómiai fesztivált rendeznünk, amelyre tízezrek érkeznek Egerbe, és továbbra is népszerűsíthetjük az egri bort, a helyi termelőket és a várost” – hangsúlyozta Tarsoly József főszervező.