Színházak Éjszakája szeptember 17-én!
2016. szeptember 14. /

Egy karszalaggal egy éjszaka ki tud a legtöbb helyszínre eljutni?
Ezen az éjszakán máshogy jár a láb, máshogy szól a taps, és közelibb a hang, ami fülig ér.

Aki még nem volt a Színházak Éjszakáján, nem tudja, miről szól ez az éjszakai kaland. Arról, hogy a színházak szeretik a nézőiket, ezért néhány órára szokatlan közelségben bennfentesekké varázsolják, és megismételhetetlen programokkal szórakoztatják őket. Olyan kérdésekre kapnak választ, hogy miért érdemes a művészetet választani, mire való a színpadon a testbeszéd, hogy egyáltalán meg szabad-e kérdezni, vagy épp placebo vagy antidepresszáns, hogyan lehet fogyatékkal élőket nevelni, mire jó a tánc, vagy miként működik a színpadtechnika. Részt vehetnek koncerteken, beszélgetéseken, nyílt próbákon, szelfiezhetnek, maratonozhatnak kedvükre futásban, szövegelésben és színházba járásban. Kipróbálhatják magukat rendezésben, vizsgáztatásban, köthetnek különbékét, elmehetnek a Túlvilágra, és teázhatnak is a színészekkel.
Más élmény ez a nézőnek és a színházcsinálóknak, ami egy évben csak egyszer, ezen az éjszakán élhető át. Ez egy közös inspiráció. Ez egy jó viszony. Meg kell ünnepelni, erre való a Színházak Éjszakája!

[kep3]

A programokra való biztos bejutás érdekében idén is lehetőség nyílik előzetes helyfoglalásra. Az esemény szeptember 17-én kora délután kezdődik és egészen másnap hajnali 2 óráig tart. A fogyatékkal élőknek különleges törődéssel kínál programot a résztvevők közül több színház audionarrációval, akadálymentes járatokkal és jeltolmácsok szerepeltetésével. Nekik külön segítséget nyújt az Akku Egyesület, belépőre is rajtuk keresztül tudnak regisztrálni.

Részletes program az esemény honlapján olvasható: szinhazakejszakaja.hu
Facebook: facebook.com/szinhazakejszakaja

A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A harminc színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban részt vevő színházak szervezési osztályán és jegypénztárában, illetve online a
szinhazakejszakaja.hu és a jegy.hu oldalakon.

Árak:
- felnőtt karszalag: 2500 Ft
- diák karszalag: 1500 Ft (10 éves kortól, diákigazolvánnyal váltható)
- gyerek karszalag: 150 Ft (10 éves korig)
Látás-, hallás- és mozgássérültek számára kedvezményes jegyet biztosítanak, igényeiket a
szinhazakejszakaja@akkuegyesulet.hu e-mail címre írják meg!