FAZOLI Estek – Michael Wollny
2016. december 02. /

„Wollny nevét méltán említhetjük együtt olyan fenoménekkel, mint Keith Jarrett, ChickCorea, HerbieHancock, BradMehldau,StefanoBollani és Paul Bley. Mesteri technika, szertelen fantázia,
fegyelem és a kreatív káosz iránti tehetség, érzékenység és esztétikum: mindent tud, amit a tökéletes jazz-zongoristától elvárhatunk” – Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Michael Wollny egyike Németország nemzetközileg legsikeresebb jazz-zongoristáinak, aki egyszerre zenei újító, rendhagyó gondolkodó és igen népszerű személyiség is. Zongorajátéka senkiéhez sem hasonlítható, védjegye a kiszámíthatatlanság, a mindeddig soha nem hallott dolgok folytonos keresése, a bátorság, hogy teljesen a pillanatnak szentelje magát, s hogy a legváratlanabb hangokat azonnal magától értetődővé tegye. A callit [em] címmel 2005-ben megjelent bemutatkozó albumának elsöprő sikere óta Wollny rendszeresen hozza izgalomba a közönséget megannyi szóló, duó, trió vagy éppen kimondottan nagy létszámú projektjével. Mostani szólóhangversenye minden bizonnyal az Opus Jazz Club FAZOLI Estek sorozatának egyik kiemelkedő eseménye lesz.

BMC, Opus Jazz Club (IX., Mátyás u. 8.)
12. 09., péntek, 21h