Alma Együttes: Csinkofák
2016. december 22. /

November végén jelent meg az Alma Együttes legfrissebb kiadványa, Csinkofákcímmel. A lemezen minden dalnak külön kis története van. A kicsik és nagyok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő zenekar kislemezén olyan koncertslágerek kaptak helyet, mint a

hasonló címmel készült rajzfilm zenéje, a Khumba dal vagy a Ganxsta Zolee és a Kartel születésnapjára született Kicsik és durvák (Dög­le­gyes dal).
De szerepel rajta a Kapros Anikó és Szávai Ágnes által alapított te­nisz­su­li dala, az egyre népszerűbb Happy tenisz, valamint az egész­sé­ges életmódra felhívó Vitamin dal is a legújabb szerzemények közül.
A lemez dalai közötti pársoros versikéket a Kálloy Molnár Péter által megszemélyesített Csinkofák figura adja elő, aki a lemez borítóján is pózol, és akiről annyit elárulhatunk, hogy a zenekarnak vele későbbi, egyelőre titkos tervei is lesznek…
A dalszövegek nagy részét az Alma mellett évek óta felbukkanó te­het­sé­ges kortárs költő, Kiss-Péterffy Márta jegyzi, amelyeket a szokott módon Buda Gábor – frontember – zenésített meg. De egy rapbetét erejéig szövegíróként debütál a zenekar legfrissebb és egyben legfiatalabb tagja, Körmendy Dávid is, aki Gábor mellett évek óta „másodhegedűsként” szórakoztatja a nagyérdeműt.
A lemez különlegessége, hogy a rajta szereplő dalok mindegyikéhez klip is készült, melyek meg­te­kint­he­tők a zenekar csatornáján. Különleges hangulatú, felemelő videoklip például a Down Egyesület felkérésére íródott Mutasd meg!
A lemez már megrendelhető a zenekar weboldalán: www.almazenekar.hu.
Szép ajándék lehet a karácsonyfa alá!