Selymesen simogató érzésekbe burkolva
2017. június 16. / P. Á.

Balázs János 2002-ben, 13 évesen kezdte meg tanulmányait a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában. 2011-ben megkapta a fiatal művészeknek járó legnagyobb elismerést, a Junior Prima Díjat.

A Liszt-díjas, valamint számos más díjjal kitüntetett zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője évente több szólóestet ad a Zeneakadémián, illetve a Müpában, rendszeresen hívják külföldre is.
Most megjelent, A zongora lelke című lemezén azokat a műveket gyűjtötte egybe, amelyeket nagyon szeret a koncertjein játszani. A rendkívül népszerű és elképesztően szerény művész hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg. Balázs János lemezét hallgatva különleges utazásra indulunk, igényessége és rendkívüli tehetsége a legmagasabb művészi értékkel ajándékoz meg bennünket. Bármelyik darabot hallgatjuk lemezéről, akár Liszt életművének egyik legfontosabb alkotását, a Dante-szonátát vagy Puccini Gianni Schicchi című operájából Lauretta híres áriája, az O mio babbino caro átiratát, selymesen simogató érzésekbe burkol bennünket a muzsika. Vásáry Tamás zongoraművész tökéletesen összefoglalta Balázs János művészetének lényegét, amikor azt mondta: „Zsenialitása predesztinálja, hogy egészen különleges karriert fusson be. Az én számomra teljesen korlátlan az ő tehetsége.”

Kiadó: Fonó Budai Zeneház