Slágerparádé a Budapest Parkban
2017. június 16. /

Újra kinyitott Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park, ahol idén is több tucat koncerten hagyhatjuk kint a hétköznapok zord valóságát. A legnagyobb szabadtéri színpadon ezúttal is a legnagyobb slágerek csendülnek fel, az aktuális előadók mellett pedig
igazi legendák és friss tehetségek is teret kapnak. Így beindulhat a szerelemvonat Demjén Ferenc örök­zöld­jeire, andaloghatunk Fábián Juli dalaira, de a Budapest Bár is itt ünnepli 10. születésnapját.

Tombol a nyár, olvadnak a jégkockák, indul a fesztiválszezon és a szabadtéri koncertszezon. Az év legszebb hónapjait a Budapest Park minden évben igyekszik emlékezetes koncertekkel megédesíteni, ahová belépve olyan, mintha kiléptünk volna a folyton zsongó fővárosból, és végre elengedhetjük magunkat a koncertek, hideg italok és finom falatok oázisában. A Parkban nemcsak legendák születnek, de legendás előadók is játszanak. Ennek tükrében most három olyan előadó koncertjét ajánljuk, akik kitörölhetetlen nyomott hagytak a magyar zenei életben: Demjén Ferenc, Fábián Juli & Zoohacker és a Budapest Bár.
Fábián Juli aranytorkú jazzénekesnő és Zoohacker – alias Palásti Kovács Zoltán – kettőse és a mögöttük lévő, tehetséges zenészek alkotta csapat dalaikkal szinte állandó szereplői a slágerlistáknak. A szerzőpáros könnyedén megtalálta a közös hangot Juli finom világa és Zoohacker elektronika uralta dallamai között. Lágy andalgás, folyamatos tánc és közös éneklés jellemzi koncertjeiket, na meg sugárzó életöröm – már csak Juli széles mosolya miatt is. A nyári szezont június 8-án indítják a Parkban, ahol Dallos Bogi énekel előttük.
Demjén Ferenc Magyarország talán legnépszerűbb és legtermékenyebb szerzője, szövegírója, előadója. Hangja erős és érces, senki máséval sem összetéveszthető, dalait pedig koncertjein több generáció énekli együtt. Nem csoda, hiszen közel 7 millió nevével fémjelzett lemezt adtak el a mai napig. Szólókarrierje előtt olyan zenekarok meghatározó alakjaként vált ismertté, mint a Tűzkerék, a Dogs, a Bergendy vagy a V’Moto-Rock, szólóban pedig szinte évente jelentek meg új albumai. Szakmai díjai mellett Kossuth-díjas művész és a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés tulajdonosa. Általa zakatol a Szerelemvonat és neki köszönhetjük az olyan, mára már klasszikusnak számító dalokat, mint a Darabokra törted a szívem, a Hogyan tudnék élni nélküled, a Honfoglalás, a Jégszív vagy a Várj, míg felkel majd a nap. Énekeljük őket együtt június 23-án, a Budapest Parkban! Demjén Ferenc előtt a Zävodi és a Berkes Bänd játszik.
A legifjabb „versenyző” a mezőnyben a Budapest Bár, akik immáron 10 éve pengetik a hegedű és a szívek húrjait. A ’20-as, ’30-as évek kávéházi sanzonjait csavarják meg mai dalokkal, klasszikus cigányzenekari felállással és a legtehetségesebb kortárs énekesekkel. A sanzon rock and roll brigád 10. születésnapját 10 különleges koncerttel ünnepli, melyek közül a legelső a Budapest Parkban lesz július 6-án. Az első évtizedet egy Best of lemezzel is megfejelik, így a koncerten is az elmúlt 10 év legjobb Budapest Bár dalaiból válogatnak majd. Válogatni pedig bőven lesz miből, hiszen kilenc lemezzel örvendeztetett meg bennünket eddig ez a sokszínű társaság. A születésnap alkalmából pedig az összes énekes színpadra áll. Itt lesz Németh Juci, Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Lovasi András, Kiss Tibor, Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László, Keleti András, Ferenczi György, Mező Misi és Saedi Tania is. Békebeli kupléhangulat és fess pesti táncok az év egyik legforróbb szülinapján!