Y’akoto
2017. június 16. /

A ghánai születésű énekesnő, Y’akoto először lép fel Magyarországon, a Budapesti Nyári Fesz­ti­vál meghívására. Napjaink népszerű pop-soul előadója egy kikötővárosban, Temában élt 11 éves koráig, ma pedig választott otthona, Hamburg, valamint Párizs, Stockholm, Los Angeles és az

afrikai tengerpart városai, Dakar, Accra és Lome között ingázik. „Városi zenéjét” a sokféle kulturális inspiráció és a zsigeri intuíció határozza meg. Stílusa merész és bevállalós, a nemrég megjelent, harmadik, Mermaid Blues című albumának dalait azonban átjárja a lélek és az érzékiség.
Sötét, kifejező hangja miatt Y’akotót olyan jazzikonokhoz hasonlítják, mint Nina Simone és Billie Holiday. Az általuk képviselt szabadság a ghánai énekesnő dalaiban is megjelenik, de ő ahelyett, hogy mások elvárásainak igyekezne megfelelni, a természet tiszteletéről énekel, azokról az erőkről, amelyek maradandóbbak bármilyen emberi alkotásnál.
Zenei világát, amit a blues, a neo-soul és az ambient pop egyaránt jellemez, a törékeny hangú énekesnő intenzív előadásmódjának köszönhetően mély szenvedély járja át. Y’akoto művészete több mint zene: életfelfogás, lélekkeresés és hajlíthatatlan erő.

Margitszigeti Szabadtéri Színpad
06. 17., 20h