Szerelmesnek lenni jó
2017. augusztus 16. /

Már a könyv címe is bizsergető, ki ne szeretne repülni, megengedni magának, hogy repüljön? A kérdés költői, ám azt, hogy hányan olyan bátrak, hogy a repülés iránti vágyukat megvalósítsák, sejtjük.

Pedig repülni a szó bármelyik értelmében csodás, de mind közül is frenetikus, ha a szerelem reptet bennünket. Az e-mail váltásokból é­pít­ke­ző regényben két házasságban élő ember gabalyodik egymásba, nem akárhogyan. Egymás bőre alá bújnak, onnan többé ki nem ka­par­ha­tó­an. Mindegy, vállalják-e a világ előtt vagy sem, hogy össze­tar­toz­nak, örökre egymás bőre alatt maradnak. Leveleik a minden porcikájukban érzett sóvárgásról, vágyakozásról szólnak. A sebesen kavargó érzelmeket a világ- és a magyar irodalom pazar idézetei és a zeneirodalom pompás darabjai erősítik.
Nem áruljuk el, mire jutnak a könyv szereplői, csupán annyit, hogy a szerző, Petrik Adrien építész, akinek eddig megjelent kötetei is egy érdekes, izgalmas, bátor nő keze nyomát viselik magukon. Buja természetbe simuló háza építéséről számolt be az Asszony és háza című könyvében, amelynek folytatásaként jelent meg a házat ölelő kertről született A másik kert, harmadik kötete pedig A hideg szóda élvezete volt. Negyedik, most megjelent könyve is magával ragadó, remek olvasmány, kérjük szépen a következőt.

Petrik Adrien: Tudok és tudhatok repülni

Fekete Sas Kiadó, 2017
392 oldal / 3800 Ft