Ajánló BeeBor mézbor – amit mindenkinek érdemes megkóstolni! 2020-12. szám
A méz a test egészségét szolgálja, a BeeBor mézbor a lélek egészségét hivatott megőrizni. A BeeBor édesbor, melynek alkoholtartalma 12-13% Vol, kizárólag a méz erjedése által keletkezik. Készítése során permetezett gyümölcs, más bor, must vagy mesterséges adalék nem kerül felhasználásra. Borunk elegáns, tiszta, fényes, borostyánszínű, kissé fűszeresen virágillatú. Nem csupán édes, hanem összetett, hosszan lecsengő ízvilággal bíró, bársonyos, harmonikus összhatású borkülönlegesség. Benne a mézek ásványi anyagai, nyomelemei és a sajátos, édesen kívüli természetes aromái, savai az erjedést követő érlelés során BeeBorrá nemesednek.
Évszázados hagyomány éled újjá a BeeBorban. A mézet elszedő ember legrégibb képe a spanyolországi „Pókok barlangjában” látható. A legalább 10 ezer éves falfestmény gyűjtögető asszonyt ábrázol, amint indán kapaszkodik fel a méhek fészkéig. A megszerzett és el nem fogyasztott méz furcsa változáson ment keresztül. Mi történt? A fedetlen méz a párás barlangban vizet vett magába és a kéregedényen található láthatatlan gombák hatására megerjedt. Messze megelőzve minden másból készült alkoholos ital megjelenését, valahogy így adta a természet az első mézbort.
A történelem folyamán mézből a világ minden szegletében készítettek alkoholos italt. Hazánkban a 19. század elején szűnt meg ez a tevékenység, ezért saját titkos receptünk és eljárásunk 15 éves kísérletezés eredményeként jött létre. | hirdetés
|
|
A BEEBOR Első Magyar Mézbor Manufaktúra® termékei 2017-ben és 2018-ban Magyar Kézműves Remek elismerésben, 2019-ben Érték és Minőség Nagydíjban részesültek. 2020 óta használhatjuk a Nemzeti Parki Termék védjegyet. A BeeBor finom beszélgetős ital, mely a hétköznapokat is ünneppé varázsolja. Javasoljuk fogyasztás előtt 4-5 °C-ra lehűteni. Különleges élményt jelent, ahogy szájunkban a mézből fakadó édességet felváltják az érlelés során létrejött, nagyon összetett, sokáig érezhető, kellemes ízek.
www.mezbor-beebor.hu
|
vissza |
|
| |