Ajánló Rekordszámú kiállító az idei Badacsony New Yorkban eseményen 2024-02. szám
A Badacsonyi borvidék színe-java egy emberként megmozdulva március 23-án, szombaton egy napra ismét Budapest egyik legimpozánsabb épületébe, az 1894- ben épült, pazar szépségű New York Palota Róma termébe költözik. A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programot felvonultató, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban eseményt idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg. A komoly múltra visszatekintő borvidéki seregszemlén idén rekordszámú borászat vesz részt.
A Badacsonyi borvidék legnagyobb presztízsű és legnagyszabásúbb eseménye nem véletlenül fontos pillére a Badacsonyi borvidék egész évet átölelő programsorozatának, hiszen az exkluzív sétáló- kóstolón a rekordszámú, harmincnyolc borászat a legjobb előre kiválogatott, díjnyertes boraival várja a látogatókat. A kiemelkedő borvidéki kóstolón, amelynek legnagyobb értékét és hitelességét a szoros összefogás adja, a borászatokon kívül helyi turisztikai szolgáltatók, termelők, programszervezők is részt vesznek, így az érdeklődők első kézből kaphatnak hasznos információkat a borvidékkel kapcsolatban.
Egy borvidék akkor tud jól működni és hosszú távra érdemben tervezni, ha sok jó borász van jelen és egymást konstruktí- van segítik, hiszen csak így tud felkerülni a magyar, valamint egy idő után a világ bortérképére is. A Badacsonyi borvidék szerencsés helyzetben van, hiszen az elmúlt közel 20 évben egy nagyon komoly minő- ségi munka indult el. Egyre több és egyre jobb borászat képviseli Badacsonyt világszerte, bebizonyítva a boraikon keresztül, hogy a borvidék élen jár a minőségorientált borkészítésben. Nem véletlen, hogy Magyarországon is egyre előkelőbb helyet foglal el a legismertebb, legjobb és legszerethetőbb borvidékek rangsorán. Egy biztos: a vulkanikus terroir-ral és évezredes történelmi múlttal rendelkező, fantasztikus adottságú Badacsonyi borvidék nemcsak hazai, hanem világviszonylatban is páratlan lehetőségeket rejt.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem hiányozhat az eddig mindig nagy sikernek örvendő egyedülálló mesterkurzus, amely két fantasztikus szakember közreműködé- sével 16 órai kezdéssel kerül megrendezésre a New York Palota Vivaldi termében: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a „Szellem a palackból” című műsorsorozat szerkesztő- műsorvezetője, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét. A kiváló ételeket most is Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje, a Bocuse d’Or Akadémia tagja készíti el. Az előadás címe: Pásztoróra / Badacsonyi borok titkos találkára hívják illő s méltó párjukat. A számos szakmai sikerei mellett Wolf Andrást 2013-ban a Gault&Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta.
| hirdetés
|
|
Az esemény menetrendje idén is változatlan: 14 órától a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 15 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt és Badacsony-kedvelőt vár az exkluzív kóstoló. Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben a www.kostolo.badacsony.com oldalon lehet online vásárolni, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.
ELŐVÉTELES JEGYÁRAK:
Normál belépőjegy: 13 900 Ft
Hallgatói belépőjegy (érvényes diákigazolvánnyal): 9900 Ft
Kombinált jegy I. (belépőjegy + mesterkurzus jegy): 23 500 Ft
Kombinált jegy II. (hallgatói jegy + mesterkurzus jegy): 18 500 Ft
IDŐPONT: 2024. március 23. (szombat)
HELYSZÍN: Budapest, New York Palota, Róma terem (1073 Budapest, Erzsébet körút 9. New York Palace)
|
vissza |
|
| |