Impresszum | Előfizetés  
  2024. október 18., péntek
Lukács

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Színes előadásokkal tér vissza 2024-ben a SzínpART
2024-05. szám

A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon idén közönségcsalogató előadások és nívós elő­adók koncertjei teszik emlékezetessé a nyarat. A Balaton legmodernebb és legnagyobb sza­bad­téri előadóhelye az idei nyáron számos produkcióval várja mindazokat, akik a csillagos ég alatt,
festői környezetben töltődnének fel és oltanák kultúrszomjukat a városban. A Kálmán Imre Művelődési Központ igazgatójával, Kiss Lászlóval beszélgettünk.

A siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad méltán híres telt házas előa­dá­sairól. Mivel készülnek az idei évben az érdeklődők számára?
K. L.: A tavalyi évben minden előadásunk nézőszáma meghaladta az 1000 főt. Két teljes telt házunk volt. Minden egyes előadásunk után a közönség elégedetten adott kifejezést tetszésének, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Az idei szezonban könnyed nyáresti szórako­zást kívánunk nyújtani a közönségnek. Az örökzöld klasszikustól, mint A Pál utcai fiúk, a nagy sikerű zenés darabokon át a könnyűzenei koncertig számos sikerprodukció közül választhatnak majd az érdek­lődők: a Szép nyári nap, a Menopauza, a Macskafogó, az Anconai szerelmesek és a Best of Dolhai szerepelnek saját produkcióként a listán, de több terembérletes darab is lesz, mint például a Hőhullám, a Szécsi Pál- és Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert. A változatos műsorok közül minden korosztály megtalálhatja a kedvére valót. Amellett, hogy ilyen gazdag programkínálata van ennek az ikonikus helyszínnek, Siófok városának szintúgy fontos, hogy az idegenforgalmi szezon kulturális attrakciókkal bővüljön.

Mik az elsődleges szempontok az előadások kiválasztásánál?
K. L.: Minden rendezvényünk kapcsán az elsődleges szempont a minőség és a színvonalas szórakoztatás. Kizárólag nívós előadásokat, zenei produkciókat hozunk mind a szabadtéri eseményeinkre, mind a színházi évadokra csakúgy, mint fesztiváljainkra. Elismert művészek, tehetséges előadók produkcióival töltjük fel a nyarat, és biztosítjuk a felhőtlen szórakozást mindenki számára.
hirdetés

Milyen egyéb programokkal készül a Kálmán Imre Művelődési Központ a nyári szezonra?
K. L.: Évek óta a kulturális nyár Siófokon július első napjaitól augusztus közepéig tart. Idén kiemelkedik az események közül a XXI. New Orleans Jazz Fesztivál. Ebben az évben is a Magyarország legjobb jazz-zenészei és zenekarai lépnek fel ezen a háromnapos rendezvényen, amely a nyári szezonban a jazz-zene Mekkája lesz. A KultTér igényes irodalmi és zenés előadásokat kínál az új helyszínünkön, a Teátrum kávéházban péntekenként olyan művészekkel, mint Für Anikó, Csuja Imre, Mácsai Pál, Hirtling István. A Zene a zöldben a Jókai parkban különleges zenei koncerteket kínál, melyeket akár a fűbe telepedve, piknikhangulatban hallgathatunk meg vasárnaponként. Fellép többek közt Pál Kriszti, az Apáti Dixieland Band, a Tarsoly Zenekar, Szentpéteri Csilla. Hétfőn a gyermekeknek hangszerbemutatóval és játszóházzal színesített Vakációs gyermekkoncert sorozatot szervezünk. Többek közt Laposa Julcsi, a Toppantó Táncegyüttes, a Sólya Zenekar és a Lóca Együttes szórakoztatják a kicsiket. A Nyáresti koncertek sorozat felvonultatja a magyar könnyűzene ismert szereplőit, mint Miller Zoltán, Sárik Péter, Falusi Mariann, Koós Réka, a Karthago, Szandi és a Kormorán. Siófokhoz szorosan kötődik az operett műfaja és annak legismertebb képviselője, Kálmán Imre, a város szülötte, így az operettrajongókat az Operettestek szerdai alkalmain is várjuk a Hajóállomáson. A nyári programsorozatot – hagyományaink szerint – a Bor és Kenyér Ünnepével zárjuk, amelyet augusztus 16-20. között rendezünk meg, olyan fellépőkkel, mint az Ismerős Arcok és Tóth Vera.

Mit üzen azoknak, akik még nem döntötték el, hol szeretnék tölteni a nyári szabadidejüket?
K. L.: Arra kérem a kedves érdeklődőket, hogy keressék fel a Kálmán Imre Művelődési Központ honlapját, közösségi média oldalait, és egész biztosan megtalálják azt a szórakozási lehetőséget, amit nemcsak a Balaton, hanem a színvonalas kulturális programok nyújtanak Siófokon.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor