Impresszum | Előfizetés  
  2024. október 22., kedd
Előd

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Öt év után újra Fesztivál utca a Szent István király út mosoni szakasza
2024-07. szám

Öt év után négy napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú moson­magyaróvári Szent István király út mosoni szakasza. Queen Symphonic, VALMAR, Szikora Robi és az R-Go, Fenyő Miklós, Made in Hungária, Follow The Flow, Punnany Massif, Vad Fruttik,
Dzsúdló, Hot Jazz Band és még sok színes program augusztusban Mo­sonmagyaróváron a Szent István Napokon.

2024. augusztus 17-én öt év után tér vissza a Szigetköz legnagyobb összművészeti fesztiválja Mosonba a Szent István király útra Mo­sonmagyaróváron. Ismét Fesztivál utcává alakul a nemzetközi forgalmú főút. Négy helyszínen négy napon át várják programok az érdek­lődőket: Fesztivál utca, Fesztivál Színpad, Motherson Színpad, Fehér Ló Közösségi Ház.

Két kiállítás is nyílik az ünnepi programsorozatra. A Flesch Köz­pont­ban augusztus 15-én Zemplenszky Gyula Emlékkiállítás megnyitó lesz, a Fehér Ló Közösségi Házban pedig augusztus 16-án a Ho­lo­kauszt 80 programsorozat keretében az „És akkor becsukták az ablakokat” című kiállítás kezdődik és lesz látható a fesztivál alatt.

Augusztus 17-én 15.30-tól a koncertek sorát a Margaret Island nyitja a Fesztivál Színpadon, majd a Motherson Színpadon 19 órától Szikora Robi és az R-GO követi őket, majd a VALMAR és a Vad Fruttik is koncertet ad a két színpadon.
hirdetés

Augusztus 18-án a középpontban a rock’n roll, mert a tizennyolc telt házat megtöltő Made in Hungária előadás a Flesch Központ színpadáról a Szent István király út Fesztivál Színpadára költözik, amelyhez Fenyő Miklós is csatlakozik egy nagykoncerttel. A hangulatot 18.45-től a Motherson Színpadon Egri Péter és a Mystery Gang koncertje alapozza meg.

Augusztus 19-én a fiatalosabb hullámokat 19 órakor a Punnany Massif indítja, majd őket követi a Follow The Flow, és az estet megkoronázza Dzsúdló koncertje.

Augusztus 20-án már reggel kezdődnek a hagyományos, elmaradhatatlan ünnepi programok a Fesztivál utcán. Egész nap a Mesterségek utcája várja a kicsiket és nagyokat. A legkülönfélébb szakmák rej­tel­meivel ismerkedhetnek meg a látogatók. Lesz mackókészítés, tűzzománcgyártás, nemezelés, csigatész­takészítés, szappankészítés, cipósütés, merítettpapír-készítés, csuhé-, gyékény- és kosárfonó műhely. Kipróbálhatják a rokkát, megismerkedhetnek a könyvkötővel, a kötélveréssel. Bepillantást nyerhetnek a kovács, a cipész, a fazekas munkájába is. Délben várható Szigetköz legnagyobb halászleve és a Jó ebédhez szól a nóta is a Fesztivál utcán. Kosáry Judit, Szlezák Erika és Sebestyén Tamás hozza el idén a jó muzsikát a halászlé mellé. Este 19 órától a Motherson Színpadon fellép a Hot Jazz Band, este 20.30-tól pedig a Fesztivál Színpadon a Queen Symphonic, közreműködik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Crazy Little Tribute Band és Lőrincz Judit operaénekes. Az előadás után a négy napot ünnepi tűzijáték zárja.

A négy nap alatt a Fehér Ló Közösségi Ház babasarokkal, retró mozival és retró gyerekmozival is várja a fesztiválozókat Az oroszlán ugrani készül, a Szaffi, a Vuk, a Lúdas Matyi és a Csinibaba is a repertoáron lesz. Augusztus 17-én a Csodavilág gyerekzenekar interaktív koncertje lesz, augusztus 18-án a Pinceszínházban Borba fojtott mesék címmel előadás 18 éven felüliek számára. Augusztus 20-án pedig a Fesztivál utcán a MASZK Bábszínház Mátyás király bolondos bolondja és Szamárcsel című előadásaival várják a gyerekeket.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor