Impresszum | Előfizetés  
  2024. október 22., kedd
Előd

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
Egész nyáron izgalmas koncertek, filmvetítések a 10. születésnapját ünneplő Várkert Bazárban
2024-07. szám / NZSA

A forró nyári estéken igazi oázist jelenthet a Várkert Bazár, ahol színes kulturális programokkal várják a közönséget. Sikota Krisztinával, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommu­ni­kációs vezérigazgató-helyettesével a Várkert Bazár megújulá­ sának 10. születésnapjára rendezett
fesztiválról, a lenyűgöző panorámájú, kutyabarát Várkert Moziról, valamint az augusztusi és szeptemberi programokról beszélgettünk.

Idén 10 éves a megújult Várkert Bazár, ennek örömére háromnapos kul­turális fesztivált rendeztek június elején. Hogy sikerült az első fesztivál?
S. K.: A kézműves foglalkozásoktól a bábszínházon, a táncos pro­dukció­kon és az irodalmi esteken át a nagyszabású koncertekig sokféle program közül válogathatott a közönség. Szívet melengető érzés volt, hogy akár esett, akár fújt, vagy ha hét ágra sütött a nap, akkor is több ezren velünk ünnepeltek. Nagyon jó volt a közön­sé­günkkel együtt örülni mindannak, amit sok év alatt sikerült közösen felépítenünk. Az egykor magára hagyott épület 2024-re megtelt élettel, ma már Budapest kiemelt közösségi tereként és kulturális központ­jaként tartanak minket számon. Minderről azon a pódium­be­szél­ge­tésen is szó esett, amelynek egyik közreműködője voltam, és a Várkert Bazár közel 150 éves történetének fontos pillanatait elevenítettük fel. A fesztiválon a számtalan koncert és irodalmi program mellett lehetett fotózkodni, óriáshintázni, kézműveskedni, különleges tárlat­ve­ze­téseket is tartottunk, hogy csak egy párat kiemeljek a programkavalkádból. Őszintén mondhatom, mindegyik sok-sok energiával töltött fel.

A fesztivál apropója a kerek évforduló volt. Számíthat a közönség arra, hogy hagyománnyá válik a Várkert­Feszt?
S. K.: Mivel rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk és mindannyiunknak kivételes élmény volt, ezért azt gondolom, jó esély van az ismétlésre. A fellépő művészek is azon a véleményen voltak, hogy szívesen részt vennének hasonló eseményen újra, sőt olyan énekes is volt, aki ugyan ebből a „buliból” most sajnos kimaradt, de nagy örömmel csatlakozna a következőhöz. Már a VárkertFeszt zárónapja utáni napon koncerttel várták a közönséget.
hirdetés

Milyen programok várhatók még szabadtéren?
S. K.: Egész nyáron jó hangulatú koncertek hallhatóak szabadtéri színpadjainkon és a kertben is, de látványos táncprodukciókkal és filmvetítésekkel is készültünk. A fővárosban egyedülálló panorámával rendelkezik Szárazárok színpadunk, ahol a kutyabarát Várkert Mozink – már hagyományosan – idén is izgalmas filmekkel várja a filmrajongókat. Látható lesz a MOME animációs válogatása, amelynek missziója a magyar animáció elismertségének növelése, de vetítjük majd a Valami madarak és a Kék Pelikan című alkotásokat is. Az augusztusi programjaink közül személy szerint Mujahid Zoltán Szécsi Pál-estjét várom nagyon, a koncertnek Tóth Vera lesz a vendége, aki Cserháti Zsuzsa gyöngyszemeit adja majd elő, de már most nagy az érdeklődés az Electric Lounge sorozatunkban szereplő, a pop-noir hangzásáról ismert Saya Noé koncertjére is. A hónap végén fellép egy igen különleges formáció is nálunk, amely ismert The Doors-dalokat ad elő egyedi feldolgozásban.

Milyen koncertekkel indul a szeptember?
S. K.: Az indián nyár is rejteget meglepetéseket, Radics Gigi vendégszereplésével Emilio újra visszatér a színpadra vérpezsdítő soul-funk életérzéssel és egy turnéindító koncerttel. Szeptember közepén koncertezik a Keep Floyding, amely Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A teljesség igénye nélkül kiemelném még a legendás Tátrai Tibor zenekarának, a godfater.-nek a fellépését és Takács Dorina, vagyis Deva koncertjét. Rendkívül gazdag a programkínálatunk, abban bízom, hogy mindenki találni fog olyat, ami a szívéhez közel áll.


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor