Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 8., szerda
Mihály

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Karácsonyi vásár Vác barokk főterén
2023-11. szám

Vác város barokk főtere igazi forgataggá alakul át az adventi időszakban. Az idei évben már november 25-től egészen január 7-ig várja a város apraja-nagyját és az idelátogató turistákat.

A téren felállított szabadtéri színpad programjai, az óriás karácsonyfa, a hangulatos pavilonok, a karácsonyi díszek és világító fák a gyerekeket, a fiatalokat és az időseket egyaránt elvarázsolják.

Az idei év különlegessége a környezetbarát, műanyag csúszka koripálya a főtéri Konstantin kertben. Aki nem hozott magával korit, helyben kölcsönözhet is. Különösen a gyerekeknek varázslatos élményt nyújt a karácsonyi fények és zenék mellett csúszkálni.

A főtéri Elefántos Házban a „Régi idők karácsonya” kiállításon az 1890-1980 közötti időszak karácsonyi képeslapjait, díszeit csodálhatják meg a látogatók. Az Elefántos Ház ad helyet több gyerekprogramnak is; minden szombaton délután Mesekuckó, ahol a mese birodalmában kalandozhatnak a legkisebbek. Vasárnap délutánonként pedig kézműves foglalkozások, mézeskalácsdíszítés várja az alkotókedvűeket.

A főtéri Pannónia-ház – amely helyet ad az ország egyetlen Sajdik Ferenc-kiállításának, illusztrációknak, karikatúráknak és képeknek – november 25-én programjaival a családokra fókuszált: volt Pom Pom interaktív játéktér, családi koncert, ahol közismert komolyzenei dallamok, az adventhez és a karácsonyhoz köthető darabok mellett egy hangszerbemutatóval is készültek.

Minden vasárnap 17 órakor ünnepi gyertyagyújtás lesz a főtéri óriási adventi koszorún. A szabadtéri színpadon hétvégenként gyerekkoncerteket tartanak, késő délutánonként a felnőtteket is megmozgató könnyűzenei koncerteket élvezhetnek forralt bor szürcsölés közepette. Csak néhány fellépő a sok közül: december 3-án, vasárnap Takács Nikolas, december 9-én, szombaton Szinetár Dóra, december 16-án, szombaton a Vintage Dolls lép fel.
hirdetés


December 3-án, vasárnap 15.30-tól az Aranyszamár Bábszínház Pórul járt krampuszok című előadása után a gyerekek nagy örömére megérkezik a Mikulás is.

Az immár hagyománnyá vált, évek óta megrendezésre kerülő Mikulásfutás december 3-án reggel 9 órakor rajtol el a főtérről. Most is lehet választani a 2,5, az 5, a 10 kilométeres és a félmaratoni távok között. A legkisebbeknek készülünk ovis futással, hogy minél előbb megérezzék a futás örömét.

A karácsonyi vásár látogatói kézműves portékák között válogathatnak, és a tél, a karácsony közkedvelt ízeit kóstolhatják meg. Lesz sült gesztenye, lepények, palacsinták, lángos és természetesen kürtőskalács. A forralt bor és a forró csoki mellett az ínyenceknek készültünk punccsal és krampampulival is.

Szilveszter napjára a főtéren a konfetti veszi át az uralmat. A főtéri szilveszter este 7 órakor kezdődik. Elsőként a Santa Fe Party Band zenekarral hangolódhatnak a bulira. Széles repertoárjukból mindig a közönség igénye dönti el, hogy mikor mit játszanak. Őket követi a Melody Maker, a partyk nagy kedvence, amely nem csupán egy zenekar, hanem egy teljesen új szintű show-koncert élmény. A főtéren a karácsonyi vásár 2024. január 7-ig, vasárnapig tart nyitva, programjai ingyenesen látogathatók!

Részletes programok és további információ:
www.visitvac.hu/esemenyek/

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor