Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 2., csütörtök
Zsigmond

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Új bemutatók, régi kedvencek – 2023/24-ben is várja Önöket a Budapesti Operettszínház!
2023-06. szám

A Budapesti Operettszínház centenáriumi évada kiemelkedően sikeres volt, a nemrég bejelentett 2023/24-es évad pedig számos meglepetést, kuriózumot tartogat. A közönségkedvenc operett és musical repertoárelőadások mellett két nagyszabású új bemutatóval, ünnepi gálakoncertekkel és az ezeket csokorba kötő, már jól ismert bérletkonstrukciókkal várja nézőit!

Kiss-B. Atilla főigazgató az évadbejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a közönség érdeklődése a színház produkciói iránt töretlen, majd’ minden előadás telt házas. A főigazgató kifejtette, a nézők a színház iránti bizalma felelősségérzettel tölti el a vezetést, ezért a jövőben is azon dolgoznak majd, hogy olyan ex­klu­zív és ínyenc színházi élményeket kínáljanak számukra, amiket csakis az Operettszínházban láthatnak.


A szeptembertől induló új évadban, A magyar operett évében elsőként Az Orfeum mágusa címmel a 21. század első magyar operettjét mutatják be. A zeneszerző Pejtsik Péter, a librettó írója Orbán János Dénes. Az új zenés darab a nagy mulattató Somossy Károlynak, a Somossy Orfeum alapítójának regénybe illő életét dolgozza fel. Az Orfeum mágusa egyszerre érzelmes, romantikus dráma, fergeteges komédia és izgalmas thriller: minden szereplője valóságos, hús-vér színpadi alak lesz, és csakis a nézőkön múlik majd, hogy melyiküket választják kedvencüknek. A szerzők az évadbejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy nem szerettek volna archaizáló nyelvezettel bíró alkotást, vagyis „második Csárdáskirálynőt” létrehozni, így a darab egyértelműen a 21. századi nyelvhasználatra épül és megfelel a dráma minden szabályának. Pejtsik Péter, az előadás zeneszerzője pályafutása során számos különböző zenei kultúrával, műfajjal és stílussal találkozott már. Amikor Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felkérésére a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra megírta Klezmer Mise című művét, ugyanazon alkotói szándék vezette, mint ami most, Az Orfeum mágusa kapcsán: a sokféle kulturális, zenei identitást egységbe fonni, annak érdekében, hogy új művészi minőség keletkezzen belőlük.
A produkciót 2023 novemberétől láthatják, az előadást Bozsik Yvette rendezi, aki szürreális, mágikus látomásként hivatkozott koncepciójára, amely nem rekonstruálja, hanem megteremti mindazt, amit a szerzők papírra vetettek. Az előadást hármas szereposztásban mutatja be a teátrum Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Nagy Lóránt főszereplésével.

A másik nagyszabású bemutató Frank Wildhorn Carmen című musicalje. A szerzőtől a nagy sikerű Jekyll és Hyde című musicalt már bemutatta a színház, a Carmen jövőre Homonnay Zsolt rendezésében kerül a nézők elé. A történetben megjelenő, furcsa kettősséggel bíró világ egyszerre nyitott és zárt, saját, belső törvényekkel bír. A végtelen szabadságra vágyó Carmennek végül döntenie kell, hogy mi a fontosabb számára: önmaga kiteljesedése vagy a másik emberhez való kapcsolódása? A szenvedélyes, nagy érzelmeket megmozgató musical 2024 tavaszán ősbemutatóként debütál Magyarországon.
hirdetés


Az egyszerűbb tervezés és a rendszeres színházlátogatás élményét a már jól ismert bérletkonstrukciók is segítik, amelyeket június 30-ig kedvezményes áron vehetnek meg az Operettszínház jegypénztárában, valamint online – kivéve az igazolvány bemutatását igénylők!
A Premier + bérlet vasárnap esténként első kézből kínálja az újdonságokat, hiszen a premierek mellett továbbá egy-egy tematikus gálakoncert is megtekinthető. Valódi kikapcsolást nyújt hétköznap esténként a Sárdy János bérlet, a Romantika bérlet vagy a Jávor Pál bérlet kínálata. Hétvégén pedig a Somossy Károly bérlet, a Sorsok bérlet, valamint a Latabár Kálmán bérlet előadásai nyújtanak feledhetetlen szórakozást. A teátrum továbbra is kiemelten fontosnak tartja a fiatalok megszólítását, a zenés színház megértetését és megszerettetését, így az Ifjúsági bérlet a műfaj krémjét kínálja a diákigazolvánnyal rendelkezők számára. Nyugdíjas igazolvánnyal pedig a Honthy Hanna bérlet, a Feleki Kamill bérlet és a Rátonyi Róbert bérlet vásárolható meg.

Minőségi zenés színházi élménnyel és sok szeretettel várja Önöket a 2023/24-es évadban is a Budapesti Operettszínház!



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor