Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 2., csütörtök
Zsigmond

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2023
2023-06. szám

Június 7-ével újra megnyíltak a Nagyerdei Szabadtéri Színpad kapui. Jövőre lesz tíz éve, hogy a hatalmas erdei fenyők és kocsányos tölgyóriások között a teljes rekonstrukció után átadták az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri színházát. A több mint ezer fős befogadóképességű
színpad – melyet 2022-től a Csokonai Színház programoz és üzemeltet – az előadóművészeti műfajok gazdag tárházából évente több mint negyven kulturális programot: színházi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, családi és kertmozi-programokat kínál a régió lakosai és vendégei számára. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári programsorozata, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok a minőségi szórakoztatás jegyében kínál igazi nyári színházi élményeket minden év júniusától szeptemberig.

A nyári évadot egy fekete komédiával indította a Csokonai Színház, Tracy Letts Augusztus Oklahomában című darabjával, melyet a Zenthe Ferenc Színház hozott el Debrecenbe az Országos Színházi Találkozó keretében. A darabot, amely egyszerre izgalmas krimi, frenetikus víg­já­ték, megrendítő családi dráma, Ráckevei Anna pár évvel ezelőtti re­mek­lése után most Vándor Éva főszereplésével láthatták a debre­ce­niek. Azután a családi musicaleké, a TRIP és az Orlai Produkció vígjátékaié a színpad, de nem maradnak el a Csokonai Színház nagy sikerű előadásai sem, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy a Balfácánt vacsorára.

A tavalyi Tesla alkotói egész estés, látványos családi musicallel érkeztek Debrecenbe: a Vadak ura a jól ismert, klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait követve látványos jelmezkavalkádban, dinamikus dalokkal és koreográfiákkal, 21. századi vizualitással mutatta be a „nyolc klán” által vezetett erdő életét.

A balfácánok bajnoka is megérkezett a Nagyerdő fái közé: a Csokonai Színház társulata mutatta be a népszerű Balfácánt vacsorára című francia vígjátékot. Az egyik legismertebb Verne-alkotás, a 80 nap alatt a Föld körül különleges utazása ihlette a TRIP június 27-én látható vendégelőadását, majd Corie és Paul, az első lakásukhoz jutó friss házasok fordulatos kálváriájának lehetünk tanúi Neil Simon híres vígjátékában: a Mezítláb a parkban, az Orlai Produkció előadása július 2-án lesz látható.

Izgalmas a kor és a helyszín: Párizs az 1900-as világkiállítás idején. A nulladik perc története egyszerű: az össze nem illőnek gondolt pár – Marcel és Georgette – megküzd azzal, valóban egymásnak valók-e. A Göttinger Pál-darabot Udvaros Dorottya, Grisnik Petra, László Lili, Pataki Ferenc, Rohonyi Barnabás és Ficzere Béla játsszák július 4-én.

Július 11-én és 12-én grunddá alakul a nagyerdei színpad: A Pál utcai fiúké lesz a főszerep, majd Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül szövődik zseniális ponyvaparódia augusztus 7-én. A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség a TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színpad koprodukciójában, a Budapest Bár zenekar közreműködésével. Az ünnepek után, augusztus 22-én és 23-án újra jön A padlás, a Csokonai Színház megunhatatlan előadása. A Rádiós szerepét alakító Kránicz Richárdot jó emlékek fűzik a Nagyerdei Színpadhoz, hisz a járvány első hulláma után először itt játszhatták a musicalt. „Az emberek ki voltak éhezve a színházra, és máig feledhetetlen élmény, ahogy ezer ember tapsától volt hangos a Nagyerdő. Most hosszabb szünet után A padlással zárjuk az idei szabadtéri nyarat, és ugyanilyen lelkesedéssel várom, hogy színpadra léphessek, mert a környezet, a Nagyerdő hangulata miatt tényleg ég és föld között vagyunk.”
hirdetés


Jegyek a Csokonai Színház Jegypénztárában (Csokonai Fórum) és a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon vásárolhatók.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad a debreceni Nagyerdő szívében, a Békás-tó partján található.
Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei park 6. GPS koordináta: 47°33’16.0″N 21°37’33.8″E

Bővebb információ: https://www.debreceniszabadteri.hu/





vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor