Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 2., csütörtök
Zsigmond

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
„Ördögi tánccal” nyitja 2023/24-es évadát a Budapesti Operettszínház – Szeptemberben újra látható a Jekyll és Hyde
2023-08. szám

A világ egyik legnépszerűbb musical-thrillerével, a Jekyll és Hyde-dal, igazi sztárszereposztással indul az évad szeptember 1-jén a Nagymező utcai teátrumban. Horror, kaland, gyilkosság, káosz, mély érzelmek, magas filozófia, önfeláldozás: mindez egy pörgő, szenvedélyes és lenyűgözően
látványos produkcióban. Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja egyaránt szól a bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről és a szerelem kiismerhetetlen természetéről.

A történet címszereplője és főhőse, Dr. Jekyll angol orvos és tudós felfedez egy szert, amelynek segítségével testet ölthet az emberi sze­mé­lyi­ség gonosz énje. A többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn és a kétszeres Oscar- és Grammy-díjas Leslie Bricus­se műve 1990-ben indult el világhódító útjára, és számos feldolgo­zás­ban, számtalan színpadon aratott sikert.

„A mű legfőbb kérdése, hogy bemerészkedhet-e az ember és az em­be­ri tudomány Isten felségterületére. Napjainkban a klónozással a testet, a mesterséges intelligenciával az értelmet próbáljuk megterem­teni – Isten helyett. Szándékaink jók – akárcsak Dr. Jekyllé –, de a végkifejlet félelmetes – mint a musical főhősének szörnyű bukása, aki végül megöletni kényszerült a testét, hogy esélyt adjon lelke felol­do­zására. Miközben a csodálatos zenét hallgatjuk, és elbűvöl bennünket a látványvilág, egészen biztosan el fogunk gondolkodni azon, hogy a testet talán tudjuk majd tökéletesen klónozni, az értelem kódolásában is érthetünk el sikereket, de az érzelmeket soha nem fogjuk tudni digitalizálni, és a lélek csakis Istené” – nyilatkozta korábban az előadás kapcsán Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Az előadás rendező-koreográfusa Vincze Balázs, akit az Operettszínház nézői a La Mancha lovagja és a legutóbbi bemutató, a Monte Cristo grófja musicalek rendezőjeként is ismerhetnek. Elmondta, a darab központi üzenete, hogy felvillanjon a sötét, démoni világ emberi oldala is az előadásban, találja meg a helyét a fény, mint egyensúly a jó és rossz között. „Sok Jekyll és Hyde előadásban az apának egyetlen jelenete van csupán. Mi ezt a karaktert végigvisszük a darabon. Dr. Jekyll egy alapvetően önző, a hivatás­tudatának élő figura, akit nem érdekel semmi más, csak az, hogy a csodaszert valahogy megalkossa. Ez a figura a mi előadásunkban megváltozik: ember lesz minden egyes pillanatban. Egy olyan fiú, aki mind­végig szereti az édesapját.”
hirdetés

A musical lenyűgöző látványvilágát Cziegler Balázs díszlettervező és Fekete Katalin jelmeztervező álmodta színpadra a „provokatív elegancia” jegyében, amely tökéletesen reprezentálja az ipari forradalom utáni London társadalmi összetettségét.

A Jekyll és Hyde musical címszerepében Dolhai Attilát, Homonnay Zsoltot és Sándor Pétert láthatják, Lucy Harrist Polyák Lilla, Füredi Nikolett és Nádasi Veronika, Emma Carew karakterét Széles Flóra, Dancs Annamari, Fekete-Kovács Veronika és Kelemen Fanni keltik életre. Az előadást 2023. szeptember 1. és 9. között láthatják a Budapesti Operettszínházban!




vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor