Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 3., péntek
Tímea, Irma

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
A Veres 1 Színház legjobb darabjait a budapesti közönség is várja
2023-10. szám

Augusztus végén ért véget Veres 1 Színház népszerű nyári fesztiválja, a Mézesvölgyi Nyár, amely az elmúlt hét évben közel 140 000 nézőt vonzott a fővárostól mindössze 22 kilométerre fekvő városba. Venyige Sándor igazgatóval a Veres 1 Színház őszi budapesti vendégjátékairól és egy örömteli eseményről is beszélgettünk.

24000 Facebook-követőtök nézi szinte élő egyenesben, ahogy vé­gig­turnézzátok Magyarországot, és idén ősszel Budapesten is feltűnően sokat játszotok. Milyen darabokat ajánlanál most a Pesti Műsor olva­sóinak?
V. S.: Az idei évben mutattuk be a társulattal a Neoton-musicalt, a Szép nyári napot, melyet a Jászai- és Nádasdy Kálmán-díjas Böhm György rendezett. Ezt a produkciónkat gyakorlatilag mindenhol telt házzal játsszuk, talán annak is köszönhetően, hogy a rendezés kife­je­zetten a mának szól, és mélyen elgondolkodtat, miközben önfeledten mulatunk a Neoton házibulis slágerein. Fontos kiemelnem, hogy az előadás ősbemutatója az Operettszínházban volt 2009-ben, de az akko­ri színházvezetés már az első változatot is átírta, bizonyos kénye­sebb részeket kiollózva a darabból. Én azt kértem Böhm Györgytől, hogy térjünk vissza az eredeti verzióhoz, melyet magyar közönség még nem láthatott. Úgy tűnik, igazunk volt, mert az előadás egészen elképesztő nézőszámot tudott felmutatni már a bemutató óta eltelt rövid időszak alatt is: az eddigi 21 előadást közel húszezer néző látta. Budapesten a RaM-ArT Színház (november 3-án és 8-án, 19:00) és a Csili Művelődési Központ (november 5-én 15:00) hívta meg az együttest.

Látom, hogy azt a színdarabot, amit Londonban 1952 óta nem tudnak levenni az egyik színház műsoráról, a Veres 1 Színház is repertoáron tartja (Az Egérfogó).
V. S.: Igen, évek óta játsszuk folyamatosan a Belvárosi Színházban, amely az egyik nagyon kedves helyszínünk, most november 13-án adjuk elő az Agatha Christie-krimit, Az Egérfogót, mely lassan a századik előadás felé közelít. És hát az Anconai szerelmesek című zenés vígjáték az, amelyet nemigen tudunk levenni a műsorról a hatalmas érdeklődés miatt. Őszintén szólva nem is akarjuk levenni. November 25-én a RaM-ArT Színház színpadán csendülnek fel az olasz slágerek, és nosztalgiázunk együtt a nézőkkel, felidézve nyári nyaralásaink emlékét is. Ugyanitt játsszuk el a Pletykafészek című vígjátékot is november 4-én, és aki Neil Simon darabjait szereti, ebben sem fog csalódni. Az előadást Nagy Sándor rendezte.

Hogyan tudunk belépőket venni ezekre a nagyszerű produkciókra?
V. S.: Az előadásokra a jegyek értékesítését már megkezdtük, és azok folyamatosan vásárolhatók online, a weboldalunkon keresztül, valamint mindkét budapesti helyszínen.
hirdetés

Felmerül a kérdés, hogy ennyi fellépéssel marad-e időtök Veresegyházon, a kőszínházatokban is játszani?
V. S.: A kérdés jogos, el is mondom itt büszkén, hogy 4 bérletsorral megyünk évek óta, és a túlnyomóan veresegyházi és környéki közönség nagyon elégedett a kínálattal. Egy-egy bérlet megvásárlásával 5 előadást nézhet meg a közönség, de a Budapesten érzékelhető árszínvonalhoz képest mérsékeltebb áron, körülbelül 3 előadás áráért. És csak úgy itt hagyom, hogy Veresegyház mindössze 22 km Budapesttől…

Az olvasók szeretik a számokat, lássunk most kettőt: 36763 és 137137. Segítenél nekünk, mit is je­len­tenek ezek?
V. S.: A Veres 1 Színház a házigazdája és egyben ötletgazdája is a Mézesvölgyi Nyár produkciónak, amely 2 nyári hónapon át ontja/ontotta az előadásokat 1800 fős nézőtér előtt. Nos, az idén minden eddigi nézőszámrekordot megdöntöttünk: 36763 fő szórakozott a nyáresti produkcióinkon, és mivel a látogatóink körülbelül fele a fővárosból érkezik, így legalább 18000 budapestinek van friss élménye arról, hogy kik vagyunk és mit csinálunk. A fesztivál 7 éve alatt közel 140000 nézőnk volt a veresegyházi nyarakon.

Alig két hónap telt el, hogy a Mézesvölgyi Nyár fesztivál bezárta kapuit, és azt olvasom a közösségi médiában, hogy a Szabadtéri Színházak Szövetsége a soraiba fogadta ezt a vállalkozást. Mondanál erről pár gondolatot?
V. S.: A hír igaz, a napokban kaptuk a megtisztelő levelet Pócza Zoltán elnök úrtól, hogy immár teljes jogú tagja vagyunk a Szövetségnek. Aktív, folyton ötletelő tagként szeretnénk gazdagítani a Szabadtéri Színházak Szövetségének munkáját.

https://veres1szinhaz.hu/eloadasok-budapesten/

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor