Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 2., csütörtök
Zsigmond

 
 
Nyomtatható változat
Hairtől a Meseautón át a Csárdáskirálynőig
Sztárok, csillagok, legendák Itt a Fertőrákosi Barlangszínház 2024-es évada
2024-02. szám

A Sztárszínészeket, ikonikus énekeseket, legendás darabokat láthatnak a nézők a Fertőrákosi Barlangszínházban idén, az évadot május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című, látványos kon­certshow nyitja meg. Műfaji sokszínűség, gazdag kínálat, népszerű színházi előadások, látványos
koncertek jellemzik a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. keretében működő Fertőrákosi Barlangszínház idei évadát a minőségi, igényes szórakoztatás jegyében.

Az ország egyetlen barlangszínháza igazi turistacsalogató természeti kincs és kulturális központ. Egyedülálló Kelet-Európában, az UNES­CO világörökségének a része, a Fertő-táj 7 csodájának egyike. A Barlang­szín­ház különleges atmoszférájú, a maga nemében egyedülálló kulturális helyszín. Az évezredes képződmények maguk adják a hát­teret a különböző rendezvényekhez. A Fertőrákosi Barlang­szín­ház­ba az elmúlt 50 évben az ország minden pontjáról érkeztek művészek, nemzetközi sztárok.

Nyitányként ismert énekesek előadásában hallhatják a nézők az István, a király című rockopera nagy dalait, Kormorán-slágereket és a nemzeti életérzéssel összefüggő számokat a Honfoglalástól egészen Máté Péter Hazám című örökzöldjéig.

A következő hétvégén, május 25-én és 26-án a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület hagyományos gálaműsorait láthatják a nézők. A Néptáncünnepen fellépnek felnőttek és a tánckar legkisebb tagjai is.

A Robin Hood című népszerű musicalt, melyet Szomor György és Miklós Tibor írt, a Westend Színház előadásában május 31-én és június 1-én tűzi műsorára a játszóhely.

A következő nap, június 2-án a Győri Filharmonikus Zenekar Hollywood Classics című koncertje tekinthető meg.

Visszatér Fertőrákosra a nagy sikerű Omegamusical, a Gyöngyhajú lány balladája a TBG Productiontől június 9-én.

A Meseautó című musical, a Bolba Tamás – Szente Vajk – Galambos Attila szerzőhármas nagy sikerű munkája a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában június 21-én és 22-én érkezik a Barlang­színházba.

A Dohnányi-teremben összesen három alkalommal várja a zenekedvelőket kamarakoncert. Nyitányként Anton Bruckner születésé­ nek 200. évfordulójára hívják fel a figyelmet, egyfajta bemelegítő fellépésként a soproni zenészek Bruckner WARM UP! címmel június 23-án. Az Opera Stúdió Sopron kétszer, június 30-án és július 6-án lép fel a Barlangszínház kamaratermében, ahol az Opera Stúdió Sopron ifjú szólistái mutatkoznak be ismert operák népszerű jeleneteivel, áriáival.
hirdetés

Disco Symphonic címmel lép fel a Melody Maker zenekar a Győri Filharmonikusokkal június 29-én a Barlangszínházban.

A műfaj rajongóinak kívánságára kerül színre minden idők egyik legnagyobb, legnépszerűbb magyar nagyoperettje, a Csárdáskirálynő július 5-én és 6-án a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként.

Ugyancsak a társulat kiállításában július 7-én a családoknak, kicsiknek és nagyoknak szól a Frakk, a macskák réme című zenés meseelőadás.

A Hair című legendás musical a Soproni Petőfi Színház és Kvártélyház Szabadtéri Színház együtt­mű­kö­désében július 27-én és 28-án látható.

A Sybill című operett augusztus 2-án kerül színre a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként.

A Margaret Island kedvelt zenekar augusztus 3-án koncertezik a Barlangszínházban.

A TBG Production Kft.-től jön a Fergeteges – Sissi legendája című, nagy közönségsikert aratott tánce­lőa­dás augusztus 4-én.

A két ABBA-tag: Benny Andersson és Björn Ulvaeus zenéjére Tim Rice írt szöveget, és megszületett a Sakk című ikonikus musical, melyet augusztus 17-én és 18-án láthatnak a nézők a PS Produkciótól.

Giacomo Puccini 100 éves születésnapja előtt tisztelegve a Piknik 35’ program keretében augusztus 19-én nemzetközi gálakoncert lesz a Barlangszínházban, melynek keretében az olasz zeneszerző, Ludwig van Beethoven, valamint Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Az évadot a Tesla című musical zárja szeptember 15-én a TBG Production Kft. elő adásaként.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor