Impresszum | Előfizetés  
  2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Caro Emerald
2018-01. szám

Az egész történet 2007-ben kezdődött, amikor Caro Emeraldnak felajánlották, hogy készítsen egy demófelvételt. Élt a lehetőséggel és felvette a Back It Up című dalát.

Amikor egy évvel később előadta a dalt egy helyi holland tv-műsorban, a nézők elárasztották e-mailjeikkel és telefonjaikkal a szer­kesz­tő­sé­get, mindenki tudni akarta, ki ez a csodálatos hölgy a fülbemászó szer­ze­mé­nyé­vel. A szám kis költségvetésű YouTube videója ugyan­i­lyen hatást ért el, mindenki rögtön arra volt kíváncsi, hol tudná meg­vá­sá­rol­ni Caro Emerald zenéjét.
Miután akkor még csak abból az egyetlen dalból állt a repertoár, így Caro és csapata elkezdett dolgozni a bemutatkozó albumon. A 40-50-es évek zenéi és filmjei által ihletett anyag izgalmas, rendkívül sze­ret­he­tő 12 vadonatúj nótával, Deleted Scenes From The Cutting Room Floor címen jelent meg 2010-ben.
A lemez tökéletes elegye a ballroom jazz, a tangó, valamint a groovin’ jazz hangzásnak, némi mambó behatással, amitől úgy szól, mintha Hollywood aranykorában vették volna fel. A füstös ritmusok, a fülbemászó dalok és az egyedi előadásmód azóta már Caro Emerald védjegyévé váltak.
Az album kirobbanó siker volt. Míg első dala 2009 nyarának legnagyobb holland slágere volt, a következő kislemez, A Night Like This már rögtön első helyen kezdett 2010 januárjában. A nagylemez ugyancsak első helyen nyitott az eladási listán, és 30 héten keresztül őrizte első helyét, amellyel megdöntötte Michael Jackson Thriller rekordját, és több mint 260 000 példányban kelt el az első évben csak Hol­lan­diá­ban.
2013 májusában jelent meg második lemezük The Shocking Miss Emerald címmel, amely megismételte elődje nemzetközi sikerét, többek között az angol slágerlistán is rögtön az első helyen kezdett. Miközben Caro és csapata folyamatosan turnézott Európában, igyekeztek a lehető legtöbb időt fordítani új dalok és ötletek rögzítésére harmadik anyagukhoz, amely idén tavasszal egy EP formájában látott napvilágot Emerald Island címmel.
hirdetés

A most 36 éves énekesnő Caroline Esmeralda van der Leeuw néven született, és egész életében erre a pályára készült; 2005-ben szerzett diplomát jazzénekesként az Amszterdami Konzervatóriumban. Közismert kiemelkedő előadásmódjáról, amelytől már pár perc után a közönsége is tűzbe jön.
Három hazai fesztiválfellépése után Caro Emerald végre első önálló koncertjét adja majd magyar ra­jon­gói­nak február 26-án a Budapest Arénában.
Jegyek kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.

Budapest Aréna
02. 26.

vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor