Impresszum | Előfizetés  
  2024. március 29., péntek
Auguszta

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Zenés nyáresték három hónapon át a Városmajorban 
 Látványos zenés előadások és különleges koncertek
 egész nyáron Buda kedvenc nyári színházában

2018-05. szám

Közel hetven programmal, zenés bemutatókkal, Színházi Szemlével, matinékkal, előadásokkal és a műfajok legszínesebb skáláján mozgó koncertprogrammal várja a teljes nyár folyamán visszatérő és új vendégeit a Városmajori Szabadtéri Színpad. Az elmúlt években kedvelt
koncerthelyszínné vált budai színpadon régi és új kedvencekkel szolgáltatnak színes és izgalmas programot az egész család számára.

Június elejétől az első szeptemberi hétvégéig közel 70 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos és népszerű nyári színháza a Városmajorban. A színpad kínálatában évről évre egyre nagyobb szerepet kap a zene, mely egyedi módon tölti be hangulatos környezetét. Vasárnap esténként komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális és crossover koncertekkel várják a látogatókat. A 2018-as nyári műsorban megtalálhatunk olyan visszatérő kedvenceket mint Palya Bea, Micheller Myrtill – aki magyar népzenék által ihletett lemezbemutató koncertjét hozza el –, a Budapest Bár, Rákász Gergely immár hagyományos orgonakoncertje, Vásáry Tamás, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint – akik a Bernstein 100 évforduló kapcsán valódi „jazz side story”-val készülnek –, Szűcs Gabi, Váczi Eszter, Falusi Mariann Pop Swing & Soul című programja vagy Horgas Eszter, aki „Négy évszak és más…” címmel Vivaldi legismertebb műveit mutatja be 21. századi felfogásban.
A kedvelt fellépők mellett olyan formációk és estek is megjelennek a színpad műsorán, mint a Kistehén Tánczenekarból ismert Kollár-Klemencz László, aki Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenésszel mutatja be az erdők világa által inspirált különleges estjét. A fiatalok egyik új nagy kedvence, Petruska is idén mutatkozik be a színpadon, aki a Ferenczi György és az 1sö Pesti Rackák zenekarral összefogva készül egy fergeteges estére, de a népszerű színésznő, Tompos Kátya is Holdjárat című koncertjével, Hrutka Róbert kíséretében. Sándor Péter, Miller Zoltán és Baranyai Anna színészek Musical Revolution koncertjükön szólaltatják meg a musical és pop-rock zeneirodalom legjavát. A fiatal sztárok mellett olyan legendás előadók is tiszteletüket teszik a majorban, mint Snétberger Ferenc és a SolatiMusic Zenekar, Dés László Nagy utazás estje Tóth Vera közreműködésével vagy Kern András és Hernádi Judit emblematikus Lövölde tér koncertje. Szeptember 1-jén Symphomix koncerttel zárják a nyarat az In Fusion Trióval és Szirtes Edina Mókussal.

A csemegékhez hozzá tartoznak a Városmajor kiemelt bemutatói is, melyek mind különleges zenei élményeket tartogatnak a 2018-as nyári évadra. Júliusban két alkalommal látható először Magyarországon a híres-hírhedt gengszterpáros, Bonnie és Clyde életéből készült Broadway-musical a Színház-és Filmművészeti Egyetem fiatal tehetségeinek előadásában. A vetítésekkel és erős vizuális szimbolikával létrehozott előadás nem csak a musical kedvelők számára tartogat különleges élményt. A Group’n’Swing zenekar a tavaly bemutatott Holdfény mulató című koncert musical nagy sikere után idén az elmúlt száz év szerelmes slágereiből állít színpadra egy különleges hangulatú előadást. Csonka Zsuzsa és társulata minden idők legnépszerűbb vígoperáját, A sevillai borbélyt varázsolja a Városmajor színpadára félszcenírozott előadás formájában. Gyulai Júlia koreográfus és az általa vezetett Coincidance Táncszínház is évről évre új, izgalmas táncbemutatóval készül a budai színpad programjába: idén Csajkovszkij Csipkerózsikáját értelmezik újra, és Aurora cím alatt mutatják be a kortárs feldolgozást.
A Színházi Szemle keretein belül az idei versenyprogramban a kaposvári Csiky Gergely Színház Cabaret című előadása képviseli a zenés színház műfaját. Szemlén kívül megtalálható még a programban a Csoportterápia című „mjuzikelkámedi” a tatabányai Jászai Mari Színház vendégelőadásában, a Miskolci Balett a Casablanca klasszikussá vált történetét adja elő a kortárs tánc nyelvén, a Pódium Színház egy Bazi nagy (zenés) magyar lagzit mutat be Harsányi Gáborral a főszerepben. Mucsi Zoltán és Scherer Péter társulata, a Nézőművészeti Kft. pedig egy sajátos esztrádműsorba bújtatott alternatív társadalomkritikát mutat be, az ifjabbak számára pedig visszatér A két Lotti című zenés ifjúsági előadás is.



hirdetés













vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor