Impresszum | Előfizetés  
  2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett

 
 
Nyomtatható változat
Ajánló
Loreena McKennitt – The Visit Revisited Tour
2024-02. szám

Varázslatos visszatérés: Loreena McKennitt a The Visit Revisited európai turné keretén belül érkezik vissza Budapestre március 24-én az MVM Dome-ba.
A világhírű Loreena McKennitt, a többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző, 2024-ben 24 állomásos, tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat.

McKennitt és zenész társai 2024. március 6-án indították el a The Visit Revisited turnét Eindhovenben, Hollandiában, majd április 8-án zárják Londonban. Közben fellépnek Németországban, Svájcban, Fran­cia­országban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Magyar­országon és Lengyelországban is. A turné a Juno-díjas The Visit című albumának évfordulóját ünnepli, amelyet eredetileg 1991-ben adtak ki Kanadában, 1992-ben nemzetközi sikereket ért el a Warner Music Group gondozásában. Ez az album hozta meg számára a nemzetközi népszerűséget, igazi mérföldkő volt a művésznő életében, s azóta is töretlen sikerrel gyarapítja rajongói számát világszerte.

Loreena McKennitt 2021 szeptemberében megjelentette a The Visit: The Definitive Edition című albumát, amely az eredeti The Visit albu­má­nak 30. évfordulóját ünnepelte. A deluxe, limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal debütált, és igazi kuriózum a négy CD + audio Blu-ray és a szakmai visszatekintő, illusztrált könyv, melyben újraélt emlékek és korábban sosem publikált anyagok találhatók. A The Visit Revisited turné első „felvonása” 2022 szeptemberében kezdődött, amely tíz előadásból állt Kelet-Kanadában.

„Az utolsó alkalom, amikor Európában léptem fel, 2019-ben volt, és azóta sok minden történt. Csodálatos érzés lesz jövő tavasszal visszatérni Európába, és újra találkozni a sok ismerős arccal, akiket hiányoltam ezekben a zűrzavaros időkben” – mondta McKennitt a turné előtt.

A fellépők közül McKennittet Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kísérik.

Loreena McKennitt zenéje eklektikus keveréke a kelta zenének, a popnak, a folknak, pályafutása alatt több mint 14 millió albumot adott el világszerte. Felvételei arany, platina és többszörös platina státuszt értek el 15 országban és négy kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és két Juno-díjat nyert, valamint Billboard International Achievement Awardot. Ismerősen mozog a világ legelismertebb és történelmi jelentőségű koncerttermeiben, a Carnegie Halltól a híres spanyol Alhambra-palotáig Granadában, de fellépett Erzsébet királynő, III. Károly, valamint államfők előtt is.
hirdetés

A koncerten olyan élményben lehet részünk, amely szívből jövő muzsikával ajándékoz meg bennünket. Ezen az esten a béke, nyugalom és lelki csend hangjai mellett egy varázslatos emlékutazás részeseivé válhatunk, mely mesés zenei tájakra kalauzol. A tradicionális kelta zene világa harmonikus atmoszférában tárul elénk, ahol mélyen megélt és átélt dalokon keresztül elmerülhetünk az érzésekben. Az előadás minden pillanatában átélhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadói teljesítményt. Ez a koncert egyedi módon fonódik össze a hangulattal, és feledhetetlen élményt nyújt, melynek magunk is aktív részeseivé válhatunk.

Zenei karrierjén túl McKennitt elismerést kapott számos figyelemre méltó jótékonysági kezdeményezésért is. 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett.

Jegyek elérhetők az Eventim.hu oldalon és TEX országos jegyirodáiban.

A koncert szervezője a Green Stage Production iroda, melynek mottója: „A Földünk védelme – és ezért tudatos célunk, hogy minden általunk megrendezésre kerülő koncert, előadás megvalósításához szükséges energiafelhasználások adataiból kiszámíthassuk az adott események ökológiai lábnyomát, ezen számítások eredményeként pedig annyi fát ültessünk hazánkban, amennyi ezt a keletkezett ökolábnyomot ellensúlyozni képes.”

Budapest - MVM Dome
03. 24., 20h


vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor