Impresszum | Előfizetés  
  2024. július 27., szombat
Olga, Liliána

 
 
Nyomtatható változat
Interjú
„Nem lehetek elég hálás a sorsnak”
2024-04. szám

Nyári Károly Prima-díjas zongoraművész különleges, nyárindító koncertre készül 2024. június 1-én a Budapest Kongresszusi Központban. Ebből az alkalomból beszélgettünk vele zenéről, pályáról, az elkövetkezendő időszak terveiről.

Mikor tudatosult, hogy a zene lesz az élete?
Ny. K.: A zene szeretete már gyermekkoromban körülvett. Amikor tizenhárom éves koromban megnyertem az országos zongoraversenyt, biztosan tudtam, hogy ez lesz az én utam. Akkor még csak a klasszi­kus zene töltötte ki az életemet, de később a jazz iránti rajongásom egyre erősödött, így a diplomámat a budapesti Bartók Béla Zene­mű­vészeti Konzervatórium jazz-zongora tanszakán szereztem meg. Pályámat Hollandiában kezdtem, ahol számos szép sikert tudhattam magaménak, és megannyi feledhetetlen élményben lehetett részem. A megérkezésem után egy héttel a holland TV-ben szerepeltem, majd az ott töltött közel tizenhárom év alatt számos világsztárral volt lehető­ségem találkozni és együtt játszani Frank Sinatrától Gloria Estefanig.

Melyek pályája legemlékezetesebb pillanatai?
Ny. K.: Nem lehetek elég hálás a sorsnak, amiért sok szép és értékes élményt őrizhetek a szívemben, amelyek a több évtizedes pályám alatt történtek velem. Ezekre mindig szeretettel gondolok vissza. Megtisztelő és fontos számomra a közönség szeretete, amelyet nap mint nap tapasztalok. Azt gondolom, hogy a zene és a közönség iránti végtelen szeretetem és tiszteletem, az elhivatottság és alázat, amely elvezetett pályám megannyi emlékezetes állomásához. Számos szép pillanatot emelhetnék ki, de az egyik legmeghatározóbb a pár évvel ezelőtti, a Magyar Állami Operaházban tartott koncertem volt. Ez már magában is különleges, hogy ezen a színpadon könnyűzenei koncert helyet kapott. A szívemhez nagyon közel áll a minden év decemberében bemutatásra kerülő Budapesti Karácsonyi Koncertem, amely már hagyomány, hiszen ebben az esztendőben 17. alkalommal kerül megrendezésre. A koncerten a meghívott sztárvendégek minden alkalommal a magyar zenei élet Kossuth- és Liszt-díjas, kiváló előadóművészei, akikkel egy színpadon állni mindig egy élmény. Lehet az egy több ezer fős koncertterem vagy egy kisebb művelődési ház, én minden fellépésem, koncertem alkalmával az embereknek szeretetet, lelki feltöltődést szeretnék adni, minőségi zenei élményt nyújtva.
hirdetés

Mi az, ami feltölti és ezt a végtelen energiát adja az Ön számára?
Ny. K.: A zene mellett a családom, ami a legfontosabb a számomra. A legnagyobb kikapcsolódást a feleségemmel és a gyermekeimmel, unokáimmal eltöltött értékes idő adja. Büszkeséggel és örömmel tölt el, hogy mindhárom gyermekem a zenei pályát választotta. Lányaim sikeres énekesnők, Edit lányom a két unokám által az anyaságban is kiteljesedett. Fiam, Karcsi a múlt évben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klasszikus zongora szakán, jelenleg mesterképzésen végzi a tanulmányait, a luganói egyetem ösztöndíjasa.

Hallhatunk a közeljövő terveiről?
Ny. K.: Sok szép feladat áll előttem a közeljövőben, így májusban Abu-Dzabiba utazok a Nemzetközi Judo Szövetség felkérésére, ahol a világbajnokság gálaestjén lépek fel és képviselem hazánkat. Emellett már folynak a következő nagykoncertem előkészületei, amely 2024. június 1-én 19:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Budapest Kongresszusi Központban. A koncerten a boldogság, az öröm és a szeretet életérzését fogom átadni a dalokon keresztül a közönségnek. Nem hiányozhatnak a legkedvesebb dalok sem, mint a Tüskés úton, az Úgy szeretlek téged, de Sinatra ikonikus dallamai is felcsendülnek szóló zongora és kamarazenekari hangzásban. Nagy szeretettel várom a közönséget ezen az igazán különleges „Nyári” koncerten, ahol a szívet melengető dallamok lélekig hatoló zenei élményt nyújtanak a közönségnek. A meghívott fellépők a lányaim, Nyári Aliz és Nyári Edit lesznek, akikkel gyönyörű duettek is elhangzanak az esten. Természetesen készülök még meglepetés szólistákkal, hogy a látogatók egy feledhetetlen él­ménnyel lehessenek gazdagabbak a koncert alkalmával.



vissza
vissza a lap tetejére | nyomtatható változat



 
 
Színház | Mozi | Zene | Art | Családi | Könyv | Gasztro
Kapcsolat | Impresszum | Előfizetés | Médiaajánlat
2009-2023 Copyright © Pesti Műsor